"Дани нематеријалног културног наслеђа Србије" на интернет презентацији Регионалног центра у Софији – пиротско ћилимарство

Центар за нематеријално културно наслеђе Србије при Етнографском музеју у Београду, у оквиру рада на међународном представљању регистрованог нематеријалног културног наслеђа Србије, припремио је презентацију неколико елемената „живог наслеђа“, који ће у наредне две недеље бити представљени у оквиру рубрике „Дани нематеријалног културног наслеђа Србије“, на интернет презентацији Регионалног центра за нематеријално културно наслеђе југоисточне Европе под покровитељством Унеска, са седиштем у Софији. Данас је представљен елемент из домена знања и вештина у вези са традиционалним занатимa – пиротско ћилимарство.

Регионални центар у Софији, покренуо је, почетком 2021. године, рубрику „Дани нематеријалног културног наслеђа“ са идејом да се свака од држава југоисточне Европе представи са по три елемента „живог наслеђа“ који се не налазе на Унесковим листама. Циљ ове иницијативе је да се регионалној и међународној публици представе елементи нематеријалног културног наслеђа који су препознатљиви углавном на националном нивоу и тако скрене пажња на богатство и разноликост „живог наслеђа“ држава региона.

Постер: Регионални центар у Софији